Няколко любопитни фактa за Windows 8

windows-8Какви изненади крие Microsoft за Windows 8? Детайлите, които знаем са съвсем оскъдни, но едно е сигурно – новата операционна система ще бъде нещо революционно и новаторско!

По всичко личи, че компанията Microsoft е обединила в едно, най-доброто от своите продукти и услуги, в екстремното и невероятно изживяване, наречено Windows 8.

Тук ще ви изброим 8 неща за Windows 8, които е доста вероятно да присъстват във финалната версия на операционната система.

User Interface: Заключващият екран изглежда като Windows 7

 

Една малка, но значителна промяна в потребителския интерфейс на Windows 8 е взаимствала нещичко от Windows Phone 7. Заключващият екран има същия интерфейс като операционната система на смартфоните на Microsoft. На събитието Within Windows, Рафаел Ривера и Паул Тюрот разкриха  началния екран на Windows 8, който включва времето, дните от седмицата, датата (месец и година), иконите за power management (само за преносимите машини) и лесен достъп.

User Interface:  Office Ribbon се завръща

Независимо дали го харесвате или не, интерфейсът на Ribbon, очевидно си проправя път към браузъра на Windows 8. Ribbon ще замени падащите менюта и лентата с инструменти в IE на Windows 8, правейки много от скритите функции на Windows по-лесно откриваеми. Големият бутон на Ribbon ще бъде перфектното допълнение към тъчскрийна на Windows 8 таблетите.

 Cloud: Синхронизация

Близък поглед върху Explorer Ribbon показва два бутона: Sync и Web Sharing. Предположение е, че Sync бутонът ще работи като програмата Windows Live Mesh, която синхронизира програмните настройки между отделни компютри и позволява офлайн връзка.

Cloud: Web Sharing

Предполага се, че Web Sharing ще използва Windows Live SkyDrive, cloud памет и функция за споделяне и ще поддържа 25GB свободно място. Както и че  ще бъде интегриран с Office и ще работи по същия начин като Dropbox.

 Xbox Integration: Ново геймърско изживяване

През месец  май, миналата година от ZDNet се натъкнаха на тайно видео, което е предназначено само за служители на Microsoft. Там се разкриват някои от концепциите на компанията за WGX (Windows Gaming eXperience). Microsoft възнамерява да съчетае Xbox 360 и  Xbox Live в Интернет като едно цяло, особено за социалните игри.

 128–бита мощност

Робърт Морган, служител в Microsoft, сподели малък, но интересен детайл за архитектурата на Windows 8, а именно, че ще има 128 – бита. Морган преди време заяви, че “128–битовата архитектурна съвместимост с ядрото на Windows 8 и Windows 9 е в процес на планиране.„.

Windows 7 беше налична с 32 и 64–битова версии. 128–битовата версия на Windows 8 ще представлява следващия невероятен скок във високата производителност.

Хардуера на таблетите

Microsoft потвърди, че Windows 8 ще работи с ARM–базиран процесор, с който се задвижват повечето от смартфоните и таблетите в целия свят.

В последните месеци се шуми много относно финалната версия на този продукт и се пораждат най-различни слухове и предположения. Каквото и да говорим обаче, всичко ще се разбере едва, когато Windows 8  бъде вече на пазара.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...