Интервю с колегите – Никола Владимиров

Здравейте, приятели!

 

Днес, по желание на адашчето – Никола Андреев, съм аз наред… Може би е добре, защото до сега нямах подходящо представяне, но пък е доста странно сам да си задавам въпросите и да си отговарям… а и е тъпо сам да си направя грандиозното интро, което ми се върти в главата :D . Давам думата на колегите Йордан Иванов, Деян Янчев и Петя Савова:

Понеже не е хубаво, човек сам да се хвали, ще го представим ние, колегите му от малката крайна стаичка, бекофиса, хората в сянка или накратко тези, които го търпим всеки ден от понеделник до петък, че някои от нас и в събота. Никола е нашият специалист по нещо което не разбираме…той е човекът, чиято основна дейност остава мистерия за всички нас. Освен това, е секс символ под прикритие!

 

Да, в общи линии такъв съм си аз, малко любовник си падам хахахаха :D Ще добавя, само че пиша в чата на сайта, Facebook, Google+ и още куп други страници на Ardes.bg и се чудя какви подаръци да ви раздавам само срещу няколко прости клика с мишока :D

Трябва да отбележа и специалният поздрав от колегите…

 

 

 

 

Та…ето го и моето интервю :)

Никола Владимиров - Брадатия в Ardes.bg :D

Никола Владимиров – Брадатия в Ardes.bg :D

 

– Здравей! Представи се на аудиторията! 

Привет на всички! Казвам се Никола Владимиров, родом от Варна, на 23 години. Завършил съм НГХНИ „К. Преславски“ със специалност Френски език и Изобразителни изкуства (Скулптура), изкарах една година в ТУ Варна със специалност МТТ, а към момента се чудя дали да не продължа във ВИНС-а.  Занимавам се от малък със компютри и всичко свързано с тях. Напълно самоук съм…откъдето и откогото можех научавах по нещо, докато не стигнах до тук и сега :) .  Вече от 5 години съм в бранша и обожавам работата си. Работил съм в познати и не толкова познати големи и малки фирми, някои от по – известните са –  411 Маркетинг, Plasico IT Superstore и SSI. Работил съм и като застрахователен агент, продавач на сладоледи, барман, сервитьор, готвач, склададжия, общак, шофьор, куриер и кабелджия…в общи линии съм опитал от много неща.

От около 2 години се занимавам активно със SEO и SEM, тук таме се пробвам да правя сайтове и следя много изкъсо няколко души и групи в сферата, от които черпя идеи и знания, някои от които – Огнян Младенов – основател на SEOM.bg , Димитър Димитров – techstationbg.com (411 Pros), Васил Тошков – основател на Cloxy, групата Маркетинг и Уебмастърство и още куп други, които ще има да изброявам до края на месеца.

 

Обожавам екстремни усещания, новите запознанства, лятото, татуировките, музиката – всичко това под каквато и да е форма, а при някои в зависимост от градуса на алкохола :D. Пуша, пия и подир жени ходя (стига да си струват :D). Заклет фен на еротиката и голото женско тяло, на хубавото уиски, бирата и пържените картофи, черния хумор, сарказма и философията.

В свободното си време творя. Било то някоя рисунка, скулптура, грандиозна простотия или шега на някой от колегите.

 

Мързелив съм…безбожно мързелив…мързи ме да гледам…да дишам…дори да си преместя стола по- напред, за да ми е удобно да пиша. Но това пък ме прави доста креативен…вярвам че всеки един мързел като мен ще знае за какво му говоря :D .

Толкова от мен с представянето. Ако има въпроси – пишете ми в Google+ .


– Как започна в Ардес? Какви бяха първите ти впечатления?

В Ardes.bg започнах преди около половин година като стажант и се занимавах с продуктите по сайта, междувременно работех и на второ място и нямах много време за впечатления :D . Преди да започна се явявах 3 пъти на интервю и все не ме одобряваха…накрая се подразних и проявих умерена (надявам се) наглост и характер и си уредих интервюто, а след това и работата.  Месец по-късно, направих проучване на сайта и го представих на шефа. И оттогава насам се занимавам със SEO-то и други неща покрай него…като например писането в блога :D . Според статистиката на сайта се справям доста добре :D . Естествено, не работя сам и държа да благодаря и на всички колеги за помощта, разбирането и подкрепата!

А преди това, дълги години съм бил клиент на Ardes.bg и съм си купил няколко лаптопа от тях…нас…не знам вече как да го напиша :D и съм си презадоволен.


– Как намираш работата си в Ардес сега? Какво би подобрил, ако можеше? 

Ами аз май се олях с горният въпрос и ги слях малко… Та, обожавам си работата и колегите. Но…винаги има „но“…тясно ми е в офиса и нямам безжичен телефон :D .  Всичко друго е предостатъчно.

– Най- интересният ти клиент? А най- трудният?

Вече не се харесвам заради този въпрос…много са…безумно много интересни и трудни…всеки ден, всяка минута говоря с поне 10 души в чата накуп от всички краища на страната и понякога получавам въпроси от типа на „Как да си изтрия Facebook акаунта?“ или „zdr ko staa s komputera mi“, а всичко, което виждам е Посетител 12903857293856943856 и това е… (Това zdr ме побърква…хора, моля ви…в България сме все още.)

Интересното е, че хората си мислят, че си нямаме работа и си клатим краката по цял ден и освен това трябва да знаем кои са, какви проблеми имат с компютрите, да имаме технически познания за над 10 000 продукта, да извършваме ремонт на лаптопи по чата, да правим оценки на старите им машини, от които ни пишат…в общи линии очакват от нас да сме като училище за хардуерни и софтуерни проблеми, въпроси и т.н. Старая се да отговоря на всички по възможно най-бързия и изчерпателен начин, но понякога не сварвам и моля да ме извините.

Всички са интересни, повечето трудни. Забавно е, понякога не толкова, просветляващо от една страна, дразнещо от друга. Удоволствие е да работя с разбрани хора, такива които знаят г/д какво искат и изключителен кошмар да работя с хора, които разбират от всичко…или поне така си мислят. Но не се оплаквам, както казах, харесва ми и е забавно, и има какво да науча. (понякога интересни думи и словосъчетания с неясен произход)

Най-хубавото нещо в края на всеки разговор е „Благодаря!“. Обожавам, когато някой оцени труда ми и успея да му свърша работа…някакси освобождава напрежението. :)

Благодаря и аз, и не забравяйте да коментирате във сайта и в Google+.

 

– Най- голямото ти постижение в личен план? Служебен?

Ами, най – голямото ми постижение е един много личен момент, който смятам да запазя за себе си и за хората близки до мен. Докато в служебен….работата ми в ARDES.BG‘NUFF SAID!


– Какво правиш, когато си отвориш очите сутрин?

Развивам пъшкула, обувам чехлите и се блъскам 3 пъти по пътя до джезвето с кафето и си наливам конска доза. Пускам лаптопа и преглеждам задачките за деня. Междувременно слушам с половин ухо сутрешния блок по Нова…

 

– Любимата ти песен?

Любими – бол… Слушам всякаква музика и нямам особени претенции…стига да съм в настроение и на градус ще ме видите в Авеню на сцената да въртя гюбеци…или поне да си мисля така :D.  Едни от любимите ми групи и изпълнители са Aerosmith, AC/DC, Santana, Peter Gabriel, Johnny Cash, Eminem, The lonely island, Staind, Dim4ou, 100 kila, Fall Out Boy, Keranov, Sevendust, Boyce Avenue и още куп други…. от всичко по много има.


– Какво искаш от живота? Какви цели имаш? Как се виждаш след 5 години?

От живота искам всичко. Всичко грабя със шепи, колкото побират. Било то хубаво или лошо. Целта ми е….целите ми са много и от безумни ,  по- безумни :D . Мечтател съм. Свободна душа. Не ме свърта дълго на едно място. Искам да обиколя света и да се докосна до всичко непознато. Да видя и да се запозная с нови хора. Толкова много неща ми се въртят в главата, че ако запозна да изреждам ще запелтеча, но в най – близък план виждам бързоразвиващ се малък бизнес начело с моа, а след време може би доста разрастнат :) .

Семейство след като си стъпя на краката и спра да хвърча в облаците. Две-три деца и задължително далеч – далеч от България….което е и доста тъжно…но това е суровата действителност :) .


– Какво ще кажеш за колегите си? Любимец/любимка? Защо?

Нямам си любимец или любимка. Всички са ми драги и близки по един или друг начин. Може би първият колектив, в който се чувствам на място. Едно голямо семейство от приятели. Всеки уникален по собствен начин, кой луд, кой не толкова :D. Спорове за щастие до сега не съм имал, надявам се и да нямам. Хапя сънни артерии и скачам по главите :D .

 

– Кой ще е следващият “под ножа?” И какъв въпрос би му задал?

Следващият….следващата под ножа на въпросите е Новото Мими, или Малкото Мими – Мария Атанасова. Да се готви за понеделник, ще я бъзикам, че е от Бургас :D .

 


– Понеже управителят ще е за десерт, какъв въпрос би му задал? 

Каква е неофициалната история за началото на Ардес от А до Я, тази от първа ръка?


– Какво ще кажеш за мен?

Нищо няма да ти кажа тъпак такъв, само ще те(се) поздравя с песен :D .


– Какво ще кажеш на читателите?

Пишете ми въпросчета, не хапя. Най- добрите въпроси ще спечелят подарък от мен! Давайте идеи какво искате да видите в Ardes.bg, какви игри и томболи, продукти и прочие, а аз ще се постарая това да стане реалност. Въпроси към колегите, съседите, магазините, котката пред офиса…всичко. Аз съм вашата връзка в интернет пространството с екипа, така че пишете. :) . Вижте сайта и промоциите, регистрирайте се в томболата , че остават няколко дни, а може да спечелите таблет!

 

P.S. Извинете за правописните и пунктуационните грешки, цял ден се мъча с това интервю и вече ми се изкриви погледа…сега разбирам защо ми мърморят като ги юркам… :D .

 

P.S.S В отговор на въпроса на адашчето за гигабайтите и тн.

1GB = 1024MB, 1MB=1024KB, 1KB = 1024B,  т.е. 1GB = 1 073 741 824B ,но производителите имат наглостта да закръглят и за тях 1GB = 1000MB, за това 16GB би трябвало да бъдат 17 179 869 184B, но понеже за производителя 1GB = 1000MB следва флашката да има 16 777 216 000B което в GB означава 15.625GB при FAT32, при NTFS файлова система размера става около 14.5GB :)

 

 

Loading Facebook Comments ...