Интервю със собственика – Димитър Димитров! Кой стои зад Ardes.bg и каква личност е – научи тук!

Здравейте, приятели!

Днес, след повече от година интервюта, получих отговори на въпросите си и на въпросите на колегите от собственика на Ardes.bg! В духа на интервютата, днес ще Ви представя нашият началник, пътеводната ни звезда, всевиждащото око на Ardes.bg, човекът с идеите…които понякога звучат осъществими на момента, тийнейджър затворен в тялото на възрастен, леко изтормозен и мрачен от ежедневието и рутината в Ardes.bg, големия татко, на когото трудно се угажда, но никой не желае да разочарова. Капитана на офиса, който трябва да разпуска по-често, че напоследък всява напрежение откъдето мине,откакто пуснахме в открито море най-големия магазин на Ardes.bg в България. Човека, на който най-трудно мога да направя представяне, защото ще ми забрани да пиша повече статии, ако прекаля…за щастие имах малко помощ от колегите :D Страхотен мотиватор, добър, щедър, справедлив и поощряващ екипа си началник, който понякога може да бъде изключително рязък и да кълца с голямата секира, но всички му се радваме… почти като Стокхолмския синдром. Човека който ни натиска, ако не до краен предел, то доста близко до това, но успява да изкара най-доброто от колектива, и който страшно много напомня на Стив Джобс в стил на работа…или поне на мен така ми се струва, защото се вдъхнових от една статия…

На Вашето внимание – Баш майстора на Ardes.bg – инж. Димитър Димитров

Димитър Димитров Ардес

Здравей, кажи няколко думи за себе си.

Здравей, казвам се Димитър Димитров. Роден съм във Варна, женен съм  и имам 2 деца. (И поради тази причина трябва да се ограничавам с доста от снимките които прецапах…) Управител съм на Ардес.бг вече 18 години (Където видя в сайта „Ардес.бг“ или „е-майл“, знам че си го писал ти…откачам).  Завършил съм Технически Университет Варна – специалност Телекомуникационна Техника. Обичам работата си и да постигам поставените цели.  Зодия Стрелец съм и затова стрелям право в целта (айде айде…и аз съм…и двамата знаем, че не става от първия път в целта :D). Смятам, че България е едно прекрасно място за живеене и вярвам, че ако всеки върши както трябва работата си, всички българи ще живеят много по-добре (почти съм на подобно мнение, но моето доста по-колоритно и цинично, за това ще се въздържа от допълнителен коментар). Обичам да разпускам през лятото на палатки или на планина с добра компания (То лятото дойде, време е да направим нещо неофициално). Уважавам честните хора и хората, които се стремят да постигнат целите си (едното доста често изключва другото…). Мразя хората, които непрекъснато хленчат и се оплакват, както и тези, които не изпълняват обещанията си.  Девизът ми е “ Няма невъзможни неща”(освен да се върнеш там откъдето си излязъл…и да се върнеш назад във времето…да опитомиш Пежото на Жоро…) и често го повтарям на младите колеги, когато започнат да се оправдават, че нещо не може да стане. Горд съм , че заедно с екипа ми постигаме поставените цели и фирмата продължава да се развива с бързи темпове.

 

Как изглежда работното ти място?

Този въпрос е труден за отговор. Уви, нямам точно работно място. Работя навсякъде – в стария магазин, в новия магазин, в офиса, вкъщи, през уикенда.  Направих си офис, където да мога да се съсредоточавам, от време на време, но все още не мога да свикна да не съм сред колегите на терена. Обичам да съм сред глъчката и да наблюдавам как колегите си вършат работата, така, че да мога да се намеся, когато има нужда от това. (или да ги скастриш…)

За съжаление не мога да се откъсна от работата и понякога отговарям на е-майли (…откачам…) дори в полунощ или сутрин в 5 часа (диагноза – работохолик…предписвам интензивно лечение на следващия тийм билдинг, който трябва да е скоро :D). Иначе съм доста разпилян и покрай мен цари творчески безпорядък, като отвреме на време изхърлям натрупаните документи по бюрото – ако не са ми потрябвали 1 месец , значи няма нужда от тях.

Любимите ти устройства? Защо?

Любими устройства…. Не мисля, че имам любими устройства. Имам любими хора, любими герои, артисти, книги, автори. Слава богу, не съм се влюбил в телефона или компютъра си, но истината е, че не мога без тях. Ползвам телефона си непрекъснато и много пъти ми е помагал да правя бизнеса си. Дори и когато съм в чужбина ходя само с телефон, без компютър с идеята да се откъсна поне малко от техниката, но признавам, че не успявам.

Над какво работиш в момента? Какъв ще е следващият голям проект след откриването на магазина?

За момента отварянето на най-големия ни магазин в България беше най-важната задача през последния месец. Следващата цел е да го направим най-добрия магазин за лаптопи, таблети, смартфони и компютри в света :) Искам нашата марка да се превърне в лидер на българския пазар и когато хората си помислят откъде да си купят лаптоп, таблет, компютър или смартфон – да си кажат: – Как откъде  – от Ардес.бг :)  Истината е, че наистина обичам да поставям високи цели , дори невъзможни на пръв поглед.  Да, пътят ще е труден и стръмен, но това не означава, че няма да стигнем до целта. Факт е , че ние въведохме първи в България възможността да върнеш лаптопа и компютъра си до 30 дни от датата на покупка, едва сега нашите конкуренти вкарват 15 дни срок за връщане. Факт е, че единствени ние предлагаме и на частни клиенти възможност за оборотен лаптоп, ако се счупи техния. Има много неща, които правим за клиентите и ще продължим да правим за тях. Следващата ни задача е да предложим допълнителни услуги на нашите клиенти. Искаме да издигнем клиентското обслужване на най-високо ниво.

 

Най-важното за теб, твоя бизнес и клиентите ти?

За мен е най-важно семейството ми и бизнеса ми. За бизнеса е най-важно да е стабилен, да осигурява на клиентите качествени продукти, на изгодни цени с отлично обслужване, да е достатъчно печеливш, така, че да осигури добро заплащане на служителите, достатъчно данъци на държавата, приличен доход на собственика, както и възможност за подпомагане на общността и средата, в която работи. (Много хубаво не е хубаво…)  За клиентите според мен е най-важно да имат надежден партньор, който да бъде честен с тях, да ги посъветва за най-доброто решение, като не им спести силните и слабите страни на предлаганата техника.  Безспорно важна е цената, но според мен тя трябва да е справедлива, така че да има справедливо разпределение на ползите между клиента и фирмата. Не можеш да получиш най-добрия продукт, с най-добро качество на обслужване, най-бърза доставка и най-добър сервиз , за най-ниската цена. За съжаление има голямо разминаване между очакванията на клиентите и реалния живот. Българина иска да получи всичко и да не плати нищо:) Не цени труда на другите хора, както не цени и собствения си труд. Човек трябва да направи своя избор, дали да купи качествен продукт, дали да получи обслужване или да плати ниска цена. Винаги съветвам клиентите, когато сравняват офертите да не гледат само цената, а да сравняват и допълнителните ползи и услуги, които получават при покупката на даден продукт. (В крайна сметка всичко е това за което плащаш, няма какво да се лъжем. Не е разумно да платиш повече отколкото трябва, но е в пъти по-лошо да платиш най-ниската цена. Когато платиш най-ниската цена обикновено това което си купил не прави това за което си го купил.) 

 

Какво правиш за себе си за да се самоусъвършенстваш? Издай тайната на успеха.

Обичам да чета специализирана литература, специализирани списания и вестници,  да посещавам курсове за усъвършенстване на уменията. Всяка свободна минута я ползвам за четене. Смятам, че това е най-важното за усъвършенстването на всеки човек. Моя съвет към всички млади хора – четете. (Те пък така те послушаха…) Не фейсбук – четете книги, независимо какви – художествена или научно-популярна литература. Обожавам да чета от малък, 7 ми клас бях прочел почти цялата училищна библиотека:) е, само художествената литература. Сега ми е много трудно да накарам децата си да четат и се налага да измислям всякакви начини, за да ги стимулирам поне една книга да прочетат. (Липсата на технология е огромен плюс… И вместо смартфон – Nokia 3310 :D)

Любимата ти музика?

Кога се събуждаш и какво правиш когато си отвориш очите сутрин?

Първо като се събудя, още преди да си отворя очите, започвам да си подреждам задачите за деня – какво имам да правя, какво трябва да измисля за деня и т.н. После ги отварям и отивам да ги измия, за да се разбудя:)

Правя гимнастика, подготвям закуската на децата, водя ги на училище, приготвям се и отивам на работа. Скучно а:))

(На мен ми изглежда забавно :D)

 

Какъв съвет би дал на колегите? А на клиентите?

Винаги  се стремете да се усъвършенствате – в работата, в личния живот, в хобитата и където Ви  е интересно.

Стремете се да правите близките си хора щастливи.

Стремете се да помагате на хората около Вас, колкото можете. Само така може да направим живота си по-щастлив.

Поставяйте си високи цели. Само така може да изкачите върховете в своето личностно развитие.

Бъдете ХОРА и се отнасяйте към околните, както искате да се отнасят и към Вас.

Как се мотивираш? Какво те движи напред?

Сам се мотивирам. Поставям си високи цели и после се стремя да ги постигна. (То и аз си поставям високи цели, но не винаги имам стимул да ги постигна в даден момент и се променят…)

Как се справяш с напрежението и стреса?

Не се справям:)  Приемам ги като част от живота. Тежко е понякога, но не съм измислил начин за момента. Очаквам Вашите предложения:) (Повече пътуване. Поне при мен помага. Или много секс. Но за това Данчо може да ти говори… :D)

Твоето вдъхновение/муза? Какво те изпълва с енергия?

Какво ме изпълва с енергия – благодарността на клиентите.

Моето вдъхновение е моята съпруга, която вече много години ме търпи със всичките ми прищявки и приумици. Тя е моята муза:)

Любимата ти книга или автор?

Имам много любими автори и книги. Не мога да кажа, най-любимата. Много обичам да препрочитам книгите няколко години, след като съм ги чел. Винаги откривам нови неща в тях.  Последните  книги, която препрочетох бяха Тай-Пан и  Търговска къща на Джеймс Клавел. Препрочетох ги 15-16 години след първия прочит. Разликата беше огромна особено след като вече бях ходил и в Хонг Хонг и можех много по-живо да си представя местата, където се развива действието. Обичам да чета много и всичко: от Джак де Брюл до Питър Дракър, от  “Петдесет нюанса сиво” до “Богатството на народите” на Адам Смит:) Единствено проблем ми е, че нямам много време и редовно заспивам с книга в ръка.

 

Boy asleep over bookЛюбим автомобил?

Infiniti QX70.  Като порасна ще си купя:) (Имаше една реклама….още не си готов)

Какво би казал за Ardes.bg на този етап от развитието на веригата?

Ardes.bg е в началото на своето развитие. Въпреки, че началото е преди 18 години, реално Национална верига Ardes.bg стартира преди 5 години.  Моята цел е да изградя национална верига от самостоятелни търговци, като осигурим цялостно обслужване в сферата на информационните технологии.  Имаме още дълъг път да извървим, докато стандартизираме всички обекти и начина на обслужване, но самия факт, че успяхме да развием мрежата си през тежката икономическа криза, показва, че тази идея може да се осъществи и че българите дори и трудно, могат да се научат да работят заедно. Само заедно можем да постигнем много. (Сговорна дружина, планина повдига)

Димитър Димитров на откриването на новия магазин

Димитър Димитров на откриването на новия магазин

Как се появи идеята за Национална верига Ardes?

Идеята за създаването на Национална верига Ardes.bg се появи след стартиране на първия ни магазин във Варна , точно в началото на икономическата криза. От много години се опитвах да направя някакъв вид обединение между фирмите в бранша. Благодарение на интернет сайта ни www.ardes.bg и неговото отлично представяне ми се удаде възможност да обединя в една обща верига различни фирми от цялата страна.  Както казах, има още много път да извървим, но вървим в правилна посока.

Какво не ни достига, какво би променил?

Много неща сме постигнали , но и има много неща, които не ни достигат.  Който каже, че е постигнал съвършенство или, че знае всичко, означава , че нищо не е разбрал. (или просто е идиот)

Искам да успеем да направим единна визия на всички магазини в цялата страна.

Искам да осигуря на клиентите максимално добро обслужване, на максимално ниска цена.

Искам да осигуря на колегите европейски заплати.

И още много неща, които се стремя да постигна всеки ден.

Разкажи ни за най-интересният ти клиент.

Всеки клиент е интересен за себе си. Един клиент си спомням от зората на стартиране на фирмата през далечната 1997г. Тогава офиса ни беше на 4 етаж в една стара сграда в центъра на Варна. Живеех в едната свободна стая на офиса. (Късче история от началото на Ardes.bg) Една вечер към 2 часа през нощта телефона звъни. Аз вдигнах с поздрав “Ардес, добър вечер” и отсреща клиента беше силно учуден “ Ама Вие работите ли…” Изненадата му беше много голяма. Все пак става въпрос за време от преди интернет да започне своето масово разпространение в България.

 

А за най-трудният? И не ми казвай, че няма трудни…все има някой който те е подлудил на даден етап…

Няма трудни клиенти. Има неразбрани клиенти, има неразбиращи клиенти, има и несправедливи клиенти , както и неопитни служители, които не умеят да разберат конкретната ситуация и да обяснят ситуацията на клиента. Много ми е мъчно, когато срещнем неразбиране от страна на някои клиенти, най-вече когато нещата не зависят от нас. Ние искаме да осигурим най-доброто за нашите клиенти и се стремим да задоволим техните желания. За съжаление има неща, които са извън нашите възможности. Спазването на законите е важно за съществуването на фирмата, за нейното оцеляване и развитие. Ние изпълняваме нашите обещания и спазваме законите в България.

 

Най-голямото ти постижение в служебен план (освен Ardes.bg)? Личен?

Най-голямо постижение в служебен план все още предстои – Национална верига Ардес.бг (аххх…даже в брошурата вчера имаше това „ардес.бг“) да стане верига номер 1 в България.

В личен план най-голямо постижение – отглеждане на моите деца. Голямо предизвикателство е да знаете:)

Най-голямата ти издънка?

Хм, много труден въпрос.  Хубавото на човешката памет е , че забравя лошите моменти и остават само добрите спомени. Като се замисля, не мога да си спомня “Голяма издънка”. Със сигурност съм правил грешки и продължавам да правя. Опитвам се да се уча от собствения и чуждия опит и смятам, че успявам до известна степен. Може би издънка е, че се хванах  да ме интервюираш… (имаш късмет, че съм в добро настроение днес)

 

 

Хоби?

Романтични уикенди с любимата жена.

виждам какво си направил :D

виждам какво си направил :D

Какво още искаш от живота? Как се виждаш след 5 години?

Какво искам от живота? Сложен въпрос. Искам отново да съм на 25 години, но на този акъл:))

След 5 години се виждам  по-умен с 5 години:))

Какво би казал за колектива?Кой ти е любимец? Защо? (дааа, всички си имаме по един, но малко си признават)

СТРАХОТНИ СТЕ!!!  Всеки ден с удоволствие отивам на работа вече 18 години. Радвам се, че  работя с Вас.

Искам специално да благодаря на Меги, Мария, Мариян, Иван, Пламен Банов, Илиян, Николай, Никола Андреев, Теодоси, Пламен Марков,  без които Ардес нямаше да е това, което е. Благодаря и на всички останали колеги, които ежедневно помагат да станем най-добрата фирма в България.

Какво би казал за мен? 

Интересен тип си. Имаш нестандартни идеи и имаш потенциал. Но ще трябва да още да пораснеш и да довършваш работите докрай. (Ще е добре, да, особено ако има кой да ми обръща внимание на време :D)

Въпрос от Константин Лазаров – Шефе, важи ли още офертата, ако бебока не ме оставя да спя, за едно легло в магазина?

Легло винаги ще се намери, ако си на зор. Уроци по отглеждане на деца мога да преподавам много. Например синът ми от 1 до 2 години плачеше непрекъснато и спеше само ако го люлея в количката. Спомням си как връзвах с едно въже количката за крака си и докато спя (по скоро докато се опитвах да спя), я люлеех, като клатех крака си напред назад. (Съвет от мен, ако и това не помага, половин капачка коняк в млякото) 

Въпрос от мен – Каква е неофициалната история за началото на Ардес от А до Я, тази от първа ръка?

Неофицална история? (Да, тази която не я пише в книжките. Като това с клиента по-горе)

Митко наш герой, в зората на Ардес

Митко наш герой, в зората на Ардес

Има доста интересни моменти от историята на Ардес. Например, първите ни мебели за офиса и сервиза бяха 3 бр. изоставени ученически чина, 3 бракувани стола, които поправихме, за да могат да стоят без да падаш от тях, и 1 бюро втора употреба купени от един склад.  Започнахме с голям ентусиазъм през 1996г. точно преди голямата виденова зима. Следващата година беше тежка за всички, но тогава бях най-богатия човек, защото взимах заплата 100 щ.д. ! Със  100 щ.д. бях многооо богат 23-4 годишен студент. Ходихме на ресторант цялата фирма, като сметката ни рядко надхвърляше 1$ . Е само една седмица, после ресторанта затвори.  Сега като си спомня тези времена ми се струва, че е било в друг живот. Имахме и екшън моменти, когато във фирмата се появи една топ измамничка, която ни завлече с над 10 000 щ.д. в стока, които възстановявахме повече от 2-3 години. Гонихме я с полиция, съдихме я, парите не си върнахме, но научих много важни неща, без които фирмата, нямаше да просъществува толкова дълго.  Интересно е да работиш в България:) (Екстремно, заздравява нервите, лекува летаргични състояния, изключително подобрява рефлексите и стойката на нокти, сарказма, учи на оцеляване на предела, за който Беър Грилс може само да сънува…и други :D Живей и работи в България! Успееш ли тук, ще успееш навсякъде!)

 

Въпрос от Мария Атанасова  – Каква е съставката на успешния бизнес в България?

Всъщност труд, много труд от самото начало. Първите 10 години не бях взимал повече от 5 дни отпуска на година и работех по 10 часа на ден. Едва последните години след като имам вече екип, на който мога да се доверя си позволявам да взема по-голяма отпуска. Но все още работя повече от останалите. Вие знаете кога получавате е-мейли с въпроси и уточнения:)

Друго, което е много важно е да си честен с клиентите, коректен с бизнес партньорите и служителите. През всички 18 години не сме имали нито 1 ден забавени заплати на служителите независимо от трудностите, които е изпитвала фирмата.

 

Въпрос от Мария Николова – Какви са бъдещите ти творчески планове? Как виждаш фирмата след 10 години?

Мисля, че Ардес.бг има предпоставки да се превърне в най-добрата специализирана ИТ верига в страната. Не говоря за големи магазини и складове, а говоря за качествено обслужване, пълноценна консултация, отличен сервиз и най-вече човешко отношение към клиентите. След 10 години ще сме значително по-познати на националния пазар и ще имаме много повече клиенти.  Надявам се, че и нашите софтуерни продукти ще имат значително по-голямо присъствие. Вярвам, че интересното предстои пред нас.

Въпрос от Миглена Иванова – Какво искаш да ти се случва по-често? Коя е любимата ти дума?

Искам по-често да може да се събираме заедно с колегите извън фирмата. Спомням си преди 7-8 години, когато бяхме много по-малка фирма и се събирахме често на бира в неформална обстановка. Сега това е много трудно постижимо. Но не означава, че съм се отказал:)

Нямам само една любима дума. Имам любим израз: Когато компютрите се сменят – хората остават с нас.

Въпрос от Данчо Иванов – Как се реши да започнеш бизнеса? Казват, че първата крачка била най-трудна.

Стартирането на бизнеса при мен е късмет. Така се наредиха нещата, както се казва, да бъдеш на правилното място в правилното време. Но и с много труд. Започвал съм няколко бизнеса, някои от тях са фалирали, други начинания не са просъществували дълго, някои проекти все още работят, но най-важното никога не спирам да мисля, какво ново да направим, какъв продукт, услуга да разработим.

Въпрос от Деян Янчев – Джуджи – Как би ни посъветвал за по-ефективно професионално развитие във фирмата?

Мисля, че всеки има шанс да покаже своите възможности и да развие своя талант. Ние сме млада фирма, средната възраст на фирмата е под 30 години. Много от колегите, които са започнали като стажанти при нас, вече са на ръководни позиции преди да навършат 30 години.  Факт е, че ако се полагат целенасочени усилия за постигане на резултати, те рано или късно биват оценявани, независимо в коя сфера. Така че моя съвет е полагайте усилия, учете се, споделяйте с колеги, мислете и предлагайте решения и развивайте своите идеи. Не се задоволявайте с това, което сте постигнали и винаги искайте да постигнете повече.

Въпрос от Илиян Иванов – Кога Amazon ще почне да рекламира нашия сайт? (защо ли не искам да чуя отговора…)

Той вече ни рекламира:) Чрез Google adwords имаме реклами и там. Както се казва amazon е намерил начин да печели и от това. Но аз мисля, че имаме много неща, с които сме по-добри от amazon.  Най-малкото сме живи хора, с които можеш да говориш, да се обсъдиш проблемите си, да се посъветваш и да се разбереш.

Въпрос от Петя Савова – Как успяваш да си толкова усмихнат и приветлив въпреки тоновете с работа и понякога проблеми?

Хм, усмихнат. Всъщност с годините станах по-крив. Може би по-безкомпромисен и по-взискателен към себе си и околните. Но когато искам да постигнем резултати няма друг начин.  Опитвам се да не прехвърлям притесненията си върху околните, но може би не винаги успявам. Обещавам да се опитам да бъда по-усмихнат и весел оттук нататък:)

Въпрос от Радко Титев – Кой, какъв и кога е бил най-трудния момент на фирмата?

Най-трудния момент беше преди 14-15 години, когато ни измамиха с 10 000$ и трябваше да ги  възстановя в най-кратки срокове. Но човек, като мисли творчески винаги измисля решение.

Въпрос от Николай Куртев – Можеш ли да свириш на китара?

Нее на нищо не мога да свиря. Само с уста:) Силно свиря с уста на спортни събития и купони.

Въпрос от Пламен Банов – Кога ще е следващият тийм билдинг?

Един от тийм билдингите. Парти с маски заедно с още 2 фирми

Един от тийм билдингите. Парти с маски заедно с още 2 фирми

И аз това Ви питам. Защо за всичко питате мен. Очаквам предложения. (Имам много. Само, че за да присъстват всички трябва да затворим магазините за поне един ден…)

Въпрос от Иван Желев – Кога ще правим турнир по картинг?

Тази година сме на картинг, а после ще правим тийм билдинг – на скара:) само да се стопли времето.

Въпрос от Мариян Георгиев – Как съумяваш да се съхраниш в натовареното ежедневие?

Обичам да танцувам, въпреки, че последните няколко месеца нещо не успявам да стигна до залата. Но на партитата успявам да разтоваря за малко.

Въпрос от Теодоси Бялков – Какво поддържа оптимизма ти?

Стремежа  към постигане на целта. Иначе аз не съм оптимист по природа, но успявам да подтисна песимизма си.

Въпрос от Данчо Йорданов – В кой момент от развитието на фирмата, разбра че ще е успешна?

Какво означава успешна фирма? Ардес.бг ще бъде успешна, когато се смени 1 поколение и дори след мен фирмата продължава да се развива. Дотогава не може да се твърди , че е успешна.

Въпрос от Ивелина Крумова – Ако трябва да си call оператор за един ден, как си представяш че ще мине деня и какво би питал клиентите?

Аз и сега съм оператор – доста често вдигам телефона и отговарям на клиентски запитвания.  Как ще мине денят ми. Смятам, че няма да мога да се справя по-добре от колежките в нашия call center, защото винаги е по-приятно да чуеш женски глас, отколкото мъжки.  Момичета справяте се отлично – Вие сте нашия глас.  Какво бих питал клиентите? Как биха искали да бъдат обслужени по-добре и какво би ги направило щастливи.

Въпрос от Милена Ненчева – Как е в Бали?

Този въпрос е провокативен. Хубаво е. Както е хубаво навсякъде , когато си на почивка. Освен в Индия… (Много маймуни и без телешко…кошмар) Всъщност и там е хубаво по свой начин. Много е ценно човек да може да пътува, когато може. Последните 2-3 години ми се удаде възможност да пътувам в различни страни в Азия и Европа. Истината е, че всеки път, когато се прибера си казвам – Боже, колко красива е България. Наистина има прекрасни страни в света, но няма нищо по-красиво от родната страна. Неоспорим факт е. За съжаление нашата народопсихология ни пречи да се радваме на прелестите на родината ни, а винаги си мислим, че в чужбина е по-добре. Ако всеки се вгледа в себе си, види къде са неговите слабости и се опита да ги преодолее, ако всеки се стреми да бъде по-добър към другите – всички българи ще бъдем щастливи. Много малко ни трябва – важно е да бъдем ХОРА. Тогава нашата страна ще бъде най-прекрасна на света.

Мисля си, че в Бали няма да ти е зле, Assassin-ке... :D

Мисля си, че в Бали няма да ти е зле, Assassin-ке… :D

Въпрос от Марин Петров – Любим филм?

Междузвезни войни:) Първия фантастичен филм, който съм запомнил от своето детство:) (Защо си мисля, че Карибски пирати също ти е един от любимите)

Въпрос от Михаела Габракова – Имаш ли ментор/учител? Кой и защо?

Много примери имам в живота.  Винаги чета биографии на интересни хора и виждам как са успели, какво ги е мотивирало – Стив Джобс, Томас Едисон, Бил Гейтс, Доналд Тръмп. Чета и историите на големите компании – какво ги е направило такива. Човек има какво да научи от чуждия опит.

Въпрос от Евелина Диамандиева от София, наш приятел и клиент – Колко от служителите във фирмата са жени с техническо образование. Има ли такива позиции, примерно в сервиз или хелп-деск, заети от жени. Въпроса ми е изцяло продиктуван от люпобитство.

Признавам, че жените са малцинство в нашата фирма. Много по-трудно е на жена да се докаже и да се пребори с предрасъдъците на клиентите и колегите.

Какво би пожелал на нашите приятели и клиенти? На екипа? На себе си?

Да бъдат живи и здрави. Да се стремят да направят своя живот и живота на хората около тях по-добър.  Бъдете весели, жизнерадостни и обслужвайте клиентите още по-добре:)

Това беше всичко което ни трябваше да знаем. За сега. Предстоят още няколко интервюта, а скоро и блиц такива :) С пожелание за успешна и усмихната семица от Ардес!

И една муцуна за финал

И една муцуна за финал

Loading Facebook Comments ...