Samsung обяви Infinity Flex Display, готвят специална поддръжка в Android

Преди два дни писахме, че Samsung се кани скоро да обяви първия си смартфон със сгъваем дисплей. Това в известен смисъл се случи през изминалото денонощие, когато в рамките на конференцията за разработчици в Сан Франциско южнокорейската компания разкри прототип, работещ с новата технология Infinity Flex Display. Макар да не става дума за комерсиален продукт, вече имаме по-ясна представа от това, което се очаква с пускането на първите гъвкави умни телефони по някое време догодина.

Прототипът е с двоен дисплей. Основният е 7.3-инчов с резолюция 1536×2152 пиксела (4.2:3), а вторият е 4.6-инчов с резолюция 840×1960 пиксела (21:9). Покритието на екраните е композитен полимер, позволяващ многократно сгъване и разгъване, като се използва и специално лепило. Подробности за дизайна не са известни, тъй като устройството беше показано в затъмнено помещение, за да не могат конкурентите да откраднат идеи по дизайна, които най-вероятно тепърва ще бъдат патентовани.

Кратко видео може да се види в официалния туитър акаунт на мобилната дивизия на Samsung:

 

Също и в този клип:

Google използваха повод да анонсират, че ще въведат поддръжка на сгъваеми дисплеи в операционната система Android. Бяха дадени и насоки за разработчиците как да се възползват оптимално от двойния дисплей. Смартфони на Samsung, базирани на тази ОС, както и модели на други водещи производители, могат да се поръчат от онлайн каталога на Ardes.bg.

 

Loading Facebook Comments ...