Как да изберем компютър за учениците и училищната администрация

Учебната година започна. Компютрите са неизменна част от образователното ежедневие, тъй като представляват важни инструменти както за школуването на подрастващите, така и за успешната работа на администрацията. Макар и по друг повод, сме писали предишен материал, че те периодично трябва да се обновяват, за да работят безпроблемно и да отговарят на съвременните изисквания за производителност и сигурност.

Ето защо наред с многобройните си други ангажименти, директорите, учителите, родителите, но и самите ученици, вероятно се замислят за обновяване на материалната база в учебните заведения. Изборът на нови машини изисква внимателно проучване. Ако се доверите на опита, който има Ardes.bg, и се свържете с нашите консултанти, бихте спестили много време в търсене на най-подходящия хардуер за софтуера, който децата вече използват или бихте желали да се въведе в учебната и/или административната дейност. Ще дадем някои насоки за „универсалните решения“.

Ето какво препоръчваме:

1. Спрете се на препоръчителния хардуер

За да зарежда бързо и да работи гладко с новите операционни системи, които са препоръчителни, машината трябва да е оборудвана с процесор Core i3/5/7 на Intel или аналог от AMD и поне 4GB оперативна памет. В случай че задачите ви изискват едновременно занимание с повече от една отворена програма, е желателно оперативната памет да бъде 8GB.

Видеокартата може да бъде вградена, каквито са графичните решения Intel HD Graphics. Но тези компютри, към които ще се свързват проектори и ще се натоварват с програми за обработка на изображения и видео, се нуждаят от по-сериозна мощ, каквато осигуряват моделите на Nvidia и AMD.

2. Заложете на легален софтуер

Запознайте се с тази статия, в която разясняваме от различни гледни точки необходимостта от лицензирана ОС и програми за нея. Тук накратко ще обобщим, че само по този начин не рискувате значителни глоби и заразяване със зловредни приложения на цялата компютърна мрежа. Също така можете да се възползвате от редовни актуализации на софтуера, които ще повишат качеството на образованието сред учениците и удобството сред персонала.

[panel style=“panel-info“]
[panel-header]
Важно уточнение
[/panel-header]
[panel-content]
Новият софтуер може да изисква нов или части сменен хардуер, за да се инсталира и/или да ви служи по най-оптималния начин. [/panel-content]
[/panel]

3. Погрижете се за периферията

Мониторите са един от най-важните компоненти на цялостната компютърна конфигурация. Ако са стари или с твърде малък екран, могат да увредят зрението на учениците. От друга страна, дисплеите с висока резолюция и голям диагонал осигуряват необходимата работна площ на администрацията, за да извършва задълженията си с удобство и бързина.

Проекторите отдавна са част от учебния процес, който може да повиши качеството си, ако се спрете на енергоефективните решения, способни да прожектират картина с висок контраст и наситени цветове. Дори в случаите, когато не е желателно или възможно да затъмнявате помещението.

Принтерите са друг тип периферно устройство, което се усъвършенства с всяка следваща година. Новите модели позволяват печат от локална мрежа, от мобилни устройства или направо от съдържанието, съхранявано в облачни услуги. Консумативите за тях стават по-достъпни и не ви лишават от възможността да оптимизирате разходите.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]Ако имате допълнителни въпроси и сте решили да обновите компютрите си и програмите, с които работят, винаги можете да потърсите компетентни консултации от екипа на Ardes.bg.[/notification]

Loading Facebook Comments ...