СТЕМ оборудване

Изградете STEM среда в училище или вкъщи. Интригувайте младите умове с интересни и иновативни образователни решения, които ще повишат техните постижения в областта на науката и технологиите.

виж решения

Какво означава „STEM“?

STEM е абревиатура на „Science – Technology – Engineering – Mathematics“, в превод на български „Наука – Технологии – Инженерство – Математика”. Съкращението се използва основно в планирането на учебните програми в образованието, за да подчертае важността на тези области за по-ефективно развитие на учебния процес по тях.

  • наука - включва естествените науки, които се фокусират върху изучаването на природните явления. От тези дисциплини учениците научават как да правят наблюдения, да формулират въпроси, да експериментират и да анализират данните;
  • технология - обхваща компютърните науки, информационните технологии, програмирането и всичко свързано с разработването използването на технологични решения;
  • инженерство - инженерство се състои в прилагане на научните принципи и инструменти за разработване на решения за различни проблеми. То може да включва всичко от проектиране на мостове до разработване на компютърни алгоритми
  • математика - математиката основа на всички останали СТЕМ области. Чрез нея учениците се научават да се справат абстрактни идеи, как да формулират и решават проблеми, както и да как да развиват логика и разсъждават

Целта на STEM образованието и да стимулира интересно научниците към тези сфери. За да го постигне - предоставя реални примери и ситуации, които им позволяват да работят по-добре как те се прилагат в реалния живот. То възпитава умения за критично мислене, решаване на проблеми и креативност, които са необходими за успех в съвременния свят, но и в бъдещето

Защо се създава STEM образованието?

СТЕМ създадено, за подготвя новото поколение на бъдещето - време, което ще бъде все по-обвързано с технологиите и иновациите. С оглед на бързо развиващия си технологичен свят, в който живеем, уменията и знанията, свързани със СТЕМ областите, стават се по-ценни. С какво ще е полезно то за бъдещето поколение?

  • Подготовка за бъдещи кариери

Според проучване, направено от Бюрото по трудова статистика на САЩ, най-бързо развиващите се работни места ще са в областта на STEM. Стастистиката сочи, че броят на професиите в STEM до 2028 г. ще се увеличи с 8,8 %, за разлика от други сектори, където този процент е около 5 %.

Учениците, които са се насочили и са добре подготвени по тях, ще имат значително по-големи възможности за успех в своята професионална кариера.

  • Справяне с глобалните предизвикателства

СТЕМ обучава учениците да мислят креативно и да решават проблеми, което е от съществено значение за справянето с големите предизвикателства, пред които е изправен светът.

  • Подобряване на аналитичните умения

Подтиква учениците да използват логика и рационално мислене при решаване на проблеми. То ги обучава да се превърнат в критични мислители, които са в състояние да анализират и оценяват информацията, с която се сблъскват всеки ден.

  • Подкрепа на любознателността и иновациите

Също така, насърчава любознателността и желанието за изследвания, търсейки отговори на своите въпроси. Това ги обучава да бъдат иноватори и да променят света около нас.

СТЕМ образованието е въведено, за да подпомогне учениците да се адаптират към един все по-динамичен, технологичен и свързан свят, за да могат да се наложат като активни и успешни участници в него.

Каква е ролята на STEM в съвременния свят?

С настъпване на дигиталната ера, СТЕМ се превръща в ключов компонент на обучението в училище и у дома. От малки деца до възрастни, всеки може да има полза от уроците и обучението, свързани с него.

Как СТЕМ областите променят бъдещето на технологиите?

Обучението и оборудването за СТЕМ областите придобиват все по-голямо значение. Методите на обучение по тези дисциплини насърчават креативното мислене и решаването на проблеми, което води до развитие на нови технологии и подобрение на съществуващите.

Какво е влиянието на STEM върху развитието на дигиталната ера?

СТЕМ играе ключова роля в дигиталната ера. Освен че подготвя следващото поколение за високотехнологичния свят, то също така създава основата за иновациите, които извеждат нашето общество напред. С въвеждането на STEM методиката в училищата и детските градини, децата получават важни умения и знания, които ще им бъдат от полза в технологично ориентираното бъдеще.

Какви продукти по STEM ще намерите в Ardes.bg

В нашия онлайн магазин Ardes.bg може да намерите разнообразие от техника и оборудване, свързани със СТЕМ образованието. Това включва лаптопи и компютри, таблети, интерактивни дъски и дисплеи, принтери и мултифункционални устройства, роботи, мебели за обзавеждане на СТЕМ кабинети, мултимедийни проектори иs екрани, VR решения за виртуална реалност и интерактивен софтуер за обучение. Тези продукти са идеални за училища, кабинети, дома или детска градина, които искат да интегрират STEM в своите образователни програми. Ардес е тук, за да помогне на всеки да бъде част от развитието на СТЕМ. Нека заедно създадем бъдещето.

STEM в
класните стаи

Забавлявайте ce,
докато учите
у дома

Как да изберем консултант и партньор по STEM ?

Защо да изберете Ardes.bg

ОПИТ

Аrdes.bg има над 27-годишна история като търговец на IT техника и предлага продукти на водещи световни брандове.

Доверен
партньор

Ще се радваме да бъдем Ваш доверен партньор в повишаване на качеството на образованието в България.

цялостни
решения

Ще Ви помогнем при избора на цялостни решения за изграждане на съвременна и интуитивна среда за обучение в класните стаи

Ardes.bg подкрепя българското образование и активно инвестира в неговото развитие чрез инициативата „Сподели и Вдъхнови“. Share2inspire.bg

основни категории продукти по STEM

Услуги по STEM

попълнете формата за получаване на оферта

Запитване
за оферта

Благодарим Ви! Вашето запитване беше изпратено успешно.
Ще Ви отговорим във възможно най-кратък срок (обикновено 1-2 работни дни). За връзка с нас може да използвате и телефон 0700 150 60.

1. Промоционалните кампании на Ardes.bg са валидни за потребители, които желаят да закупят стоки или да ползват услуги, които не са предназначени за извършване на търговска или професионална дейност.
2. Продуктите, участващи в промоциите, могат да са в ограничено количество и да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция
3. Промоционалните стоки се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 3 артикула на клиент)

Поръчай онлайн или ела в магазините на Ardes.bg:
Магазин Варна
Сливница
Виж още
Магазин София
Мусагеница
Виж още
Магазин Пловдив
Княгиня Мария Луиза
Виж още
Магазин Бургас
Братя Миладинови
Виж още
 
© Copyright 2024 Ardes.bg All Rights Reserved!