Unique selling proposition banner

Условия за връщане

Общи условия за връщане на продукти, закупени от Ardes.bg

Добре дошли на Ardes.bg!

Ние ценим Вашето доверие и се стремим да осигурим лесен и удобен процес за връщане на продукти. Моля, запознайте се с нашите Общи условия за връщане, за да се уверите, че са спазени всички необходими стъпки.

 1. Право на връщане

 1. Имате правото да се откажете от закупения онлайн продукт от Ardes.bg в рамките на 14 дни след получаването му. Това право се основава на Закон за защита на потребители – раздел Договори извън търговски обект и договор от разстояние.

 2. За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите на контактните данни, посочени на Ardes.bg и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление. Можете да използвате приложения стандартен формуляр за отказ. Можете също така да попълните и подадете по електронен път стандартния формуляр за отказ. Ние незабавно ще Ви изпратим на траен носител съобщение за потвърждение на получаването на отказа.

 1. Стъпки за връщане

 1. Проверете дали продуктът отговаря на условията за връщане.

 2. Попълнете заявление за връщане, следвайки инструкциите в сайта ни.

 3. Върнете продукта до нас в оригинална опаковка, пълна окомплектовка и всички съпътстващи документи – касов бон, фактура, приемо-предавателен протокол, гаранционна карта (ако са издадени такива).

 1. Стандартни указания за отказ от договор от разстояние

 1. Продуктите трябва да се върнат с всички аксесоари, книжки и опаковки.

 2. Върнатият продукт, заедно с аксесоари и опаковки, трябва да бъде в търговски вид, без следи от употреба, удари или драскотини. Разопакованият продукт не трябва да е променил визуално или функционално състоянието си.

 3. При наличие на подарък към закупения продукт, и подаръкът се връща заедно с продукта.

 4. Транспортните разходи за връщане на продукта се поемат от Ardes.bg, ако използвате куриерска фирма Спиди АД. При използване на друга куриерска фирма, доставката е за Ваша сметка.

 1. Действие на отказа

  Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим плащанията, които сме получили от Вас, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителните разходи, свързани с избран от Вас начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от нас), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването при условията на чл.10 от Общите Условия на Ardes.bg - https://ardes.bg/polezna-informaciya/obshti-usloviya.

  Ще възстановим плащанията към вас по банков път, освен ако не сте изразили изричното си съгласие за използване на друго платежно средство.


  Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаването на стоките обратно или докато не ни предоставите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.


  Вие отговаряте за намаляване стойността на продуктите вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.
  Върнатият продукт трябва да е в търговски вид без следи от употреба. Разопаковането на стоката следва да не е довело до очевидно нарушаване на търговския вид на продукта. В случай на нарушен търговски вид на продукта или следи от употреба, Ardes.bg има право да Ви начисли разходи за възстановяване на първоначалното състояние на продукта, съобразно оценката на констатираната щета и съгласно чл. 55 ал. 4 от ЗЗП.
 • Принтери и печатащи устройства от Група “Офис техника и оборудване , чиито консумативи са били разпечатани и ползвани;

 • Разопаковани консумативи за печат от Категория “Принтери, МФУ и скенери”;

 • Разопаковани фотоапарати за моментни снимки от Категория “ Фото и видео камери”, чиито консумативи са били разпечатани;

 • Електроуреди от Група „Малки електроуреди“ – Категория „Уреди за дома“, Категория „Уреди за готвене“, Категория „Кухненски уреди“, които имат следи от употреба и / или са използвани консумативите;

 • Лаптопи и компютри с предварително инсталирана операционна система, ако същата е била изтрита и заменена с друга – преди да върнете продукта се уверете, че не е защитен с Ваши пароли и че всички Ваши профили са изтрити, за да можем да възстановим продукта в първоначалното му състояние от гледна точка на софтуера. Не може да се върне продукт, ако е с активиран OEM лиценз, или ако операционните системи или други програми, с които е бил доставен продукта, са деинсталирани;

 • Мобилни телефони, таблети и аксесоари – преди да върнете продукта се уверете, че не е защитен с Ваши пароли и че всички Ваши профили са изтрити, за да можем да възстановим продукта в първоначалното му състояние от гледна точка на софтуера. Не може да се върне продукт, ако е с активиран OEM лиценз, или ако операционните системи или други програми, с които е бил доставен продукта са деинсталирани. Защитни фолиа за таблети и телефони може да се върнат само ако не са използвани;

 • Конзоли и аксесоари – преди да върнете продукта се уверете, че не е защитен с Ваши пароли и че всички Ваши профили са изтрити, за да можем да възстановим продукта в първоначалното му състояние от гледна точка на софтуера;

 • Apple устройства с активирана операционна система;

 • Стоки с регистрирани оригинални гаранции в системата на производителя;

 • Продукти, на които е била сменена операционната система или други програми, които са присъствали при доставката на продукта;

 • Оборудване, защитено от пароли, въведени от потребителя или конфигурирани по поръчка за потребителски акаунти, което предотвратява привеждането на устройството към първоначалното му софтуерно състояние.

  Възстановяването на продукта във фабричен вид се остойностява индивидуално, след като продукта се прегледа от сервиз, който издава становище.

  Пример за намаляване на стойността на продукти вследствие на изпробването им:
 • 15% от стойността на продукта, ако е върнат със скъсан кашон / окомплетковка;

 • 25% от стойността на продукта, ако същият е бил върнат с частично или изцяло липсваща окомплектовка (кашон / опаковка, както и части от тях);

 • 30% от стойността на продукта, ако същият в бил върнат в лош търговски вид (драскотини, наранявания по корпуса или части от него, както и видими следи от употреба.

 1. Неприлагане право на отказ от договор от разстояние – чл. 57 от ЗЗП

 1. Правото на отказ не се прилага за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето (като например – слушалки тип „тапи“, епилатори, самобръсначки и т.н.), както и при други хипотези съгласно чл. 57, ал. 5 от ЗЗП.

 2. За доставка на стоки, изработени съобразно индивидуалните изисквания на потребителя, като изпълнението е започнало с неговото изрично предварително съгласие и потвърждение, че знае, че ще загуби правото си на отказ.

 3. За заплатени суми за консумирани услуги като асемблиране на компютърна конфигурация, ъпгрейд на компютър с компонент, инсталация на софтуер, настройки, застраховки и допълнителни гаранции.

 4. За доставка на запечатани звукозаписи или видеозаписи или запечатан компютърен софтуер, които са разпечатани след доставката, включително и кодове за активиране на лицензи на софтуер, функции на софтуер или виртуални средства за разплащане. Изпълнението на договора за доставка на запечатани звукозаписи или видеозаписи или запечатан компютърен софтуер (вкл. Кодове за съдържание и цифрово съдържание, което не е на материален носител), които са разпечатани след доставката, започва от момента на разпечатването и потребителят губи правото си на отказ, като изрично се съгласява с това.

ЗАМЯНА НА ТЕХНИКА И ВРЪЩАНЕ НА ПАРИ

Паричната стойност на върнатия продукт, може да се използва за закупуване на други продукти (замяна със същия или друг продукт) или сумата да бъде върната до 14 дни от датата на връщане на стоката.

За да върнете закупената техника, моля попълнете поставения в комплекта формуляр и следвайте инструкциите написани на него.

Формулярът може да бъде изтеглен и от тук:

Ако имате въпроси или нужда от допълнителна информация, можете да се свържете с нас тел: 0700 15060.