Страхотни притурки за Firefox

priturki-za-firefox

Подобрете своето ежедневно сърфиране в Интернет с тези страхотни притурки за популярния браузър Firefox .

Firefox си спечели доста последователи заради своята скорост, стабилност и интерфейс. Доста хора го използват, но подобно на регулирането на огледалата в колата и наместване на седалката преди да потеглим, правилното персонализиране на браузъра ще  ви накара да се чувствате много по-удобно и приятно при работата ви с него.

Много от плъгините за Firefox са способни  да направят определени задачи и дейности доста по-лесни за изпълнение . За нещастие, безкрайният набор от плъгини обаче може да бъде доста объркващ за новите потребители, които не са сигурни какво търсят. Затова тук сме подбрали притурки за Firefox, които ще ви бъдат от най-голяма полза.

Forecastbar Enhanced

Искате ли да спрете да  отваряте  множество произволни сайтове, когато се опитвате просто да разберете  каква е прогнозата за времето? Тогава просто си инсталирайте Forecastbar Enhanced. Притурката заема долната част на прозореца на браузъра и показва времето в момента и подробна информация за прогнозата в следващите дни.

 

Xmarks Bookmark и Password Sync

Ако у дома използвате един лаптоп, на работа друг и в кафенето трети, вероятно имате установени различни групи отметки, когато всъщност посещавате в повечето случаи, едни и същи сайтове. Xmarks автоматично ще синхронизира вашите отметки с останалите компютри, позволявайки ви да добавяте нови отметки на всяко устройство и те да се появят на другите машини, без никакъв проблем.

 

iMacros

Усещате ли, че понякога правите с Firefox едни и същи неща отново и отново? Иска ли ви се тези неща да се правят автоматично със скрипт, подобен на действията в Photoshop? iMacros ви позволява лесно да направите група от определени действия (кликане върху линк, въвеждане на данни в регистрационна форма) в скрипт, който се задвижва с едно натискане на мишката.

Изградете за себе си бутон за бърз достъп до профилите ви в различните социални мрежи. Така ще имате Facebook, MySpace, Twitter и YouTube отворени едновременно в различни раздели, ще сте логнати  и готови за общуване с приятели и гледане на забавни клипове.

 

TinyMenu

 

Хората с гигантски 30-инчови екрани вероятни не ги дразнят опциите на менюто, които се намират в най-горната част на браузъра. Но за притежателите на лаптопи и нетбуци всяко малко прозорче на дисплея заема място. TinyMenu ви дава възможност да се отървете от всички икони на тези менюта, комбинирайки ги под един бутон.

GUtil!

За потребителите, които постоянно използват Google Apps , GUtil! доста ще им хареса, тъй като само с едно кликване ще могат да имат достъп до всички приложения на Google. Можете да попълните листа със сайтове и да го персонализирате според своите нужди.  GUtil е нещо като старт меню на браузъра.

 

Update Scanner

Този плъгин, също може да ви бъде от голяма полза. Вместо постоянно да проверявате любимите си сайтове, дали нещо ново и интересно се е появило, Update Scanner ще го прави вместо вас. По този начин със сигурност няма да пропуснете някакво интересно събитие или концерт и какво се случва в блоговете, които следите.

 

FoxTab

С  FoxTab лесно ще оправите кашата от отворени раздели, като те биват преобразувани в редица от 3D миниатюри (thumbnails).

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...