Unique selling proposition banner

Начини на плащане и доставка

ДОСТАВКА

Продавачът ще извършва доставката на Стоките и предоставянето на Услугите само на територията на България. Доставката на поръчки, съдържащи продукти, предлагани от Ардес ИТ над стойност 199.99 лв. (с ДДС) ще бъде безплатна за Клиента и се извършва с куриерска компания Спиди. Цената на доставката на продукти, предлагани от Ардес ИТ на стойност на/под 199.99 лв. (с ДДС) ще е 7.99 лв. и се извършва с куриерска компания Спиди. Доставка на поръчки по куриерска компания Еконт се заплаща независимо от стойността на поръчката. Доставка до офис на Еконт ще е 10.99лв. Доставка по Еконт до адрес на клиента ще е 10.99лв. Условията и цената на доставка на продуктите на партньор от www.ardes.bg ще бъде доведена до знанието на Клиентите при обработването на поръчката от партньора.

Доставка Поръчка под 199.99 лв Поръчка над 199.99 лв
До офис на Спиди 7.99лв Безплатно
До адрес на клиента (по Спиди) 7.99лв Безплатно
До офис на Еконт 10.99лв
До адрес на клиента (по Еконт) 10.99лв
До магазин на Ardes.bg - Click and Collect  Безплатна
До магазин на Ardes.bg Безплатна

Поради увеличения брой поръчки по коледните празници срокът за изпълнение на поръчка е oт 3-7 работни дни ( в зависимост от наличността в склада) с изключение на поръчките, направени петък след 16 часа, събота, неделя, почивни и празнични дни, където срокът може да е по-дълъг. Пратките се доставят от понеделник до петък между 09.00 и 18.00 часа и събота между 09.00 и 13.00 часа. Някои населени места може да се обслужват от куриера по предварително фиксиран от него график. Възможни са изключения при специални поръчки, когато срокът за доставка може да бъде по-дълъг от 10 работни дни. Всички асемблирани компютърни системи и ъпгрейди са със срок на изпълнение от 8 до 14 работни дни.

Потребителят се задължава да осигури достъп и контактно лице, което да приеме и да заплати (ако все още не са) поръчаните продукти. Ако клиентът (или упълномощено от него лице) не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офис на куриера до поискване от потребителя. Аrdes.bg или представител на куриерската фирма се ангажират да уведомят потребителя по телефон или e-mail, ако се появят внезапни обстоятелства, възпрепятстващи навременното изпълнение на доставката.

Такса за обработка на плащане при доставка на продукти, предлагани от Ардес („такса за плащане при доставка“)
За приемане на плащане при доставка на продукти, закупени от Ардес чрез сайта ardes.bg, се дължи такса за обработка на плащане при доставка (при доставка чрез куриери – до врата, или до офис на куриер) в размер на 2.97 лв. (с ДДС) на поръчка. Такса за обработка на плащане при доставка се прилага при доставка, осъществявана и обозначавана съответно като „наложен платеж“, „пощенски паричен превод“ или всеки друг позволен от закона начин на плащане при доставка на поръчка по договор, сключен онлайн/от разстояние с Ардес или чрез сайта ardes.bg.
За поръчки, заявени на място в магазин на Ардес, ще се прилага следната такса за обработка на плащане при доставка:

 • За плащания чрез POS терминал, или в кеш, или чрез кредит от кредитираща институция, заявени или направени в магазин на Ардес, няма да се дължи такса за обработка на плащане при доставка.
 • За поръчки на продукти, предлагани от Ардес или заявени чрез сайта ardes.bg, и при избран метод на доставка „лично вземане от” магазин на Ардес, (когато е приложимо), няма да се прилага такса за обработка на плащане при доставка.
 • При плащане, осъществено чрез сайта ardes.bg, онлайн с банкова карта или други платежни инструменти, свързани с карти, както и за платежните услуги, по отношение на които се прилага Регламент (ЕС) № 260/2012 на Европейския парламент и на Съвета от 14 март 2012 г., такса за обработка за плащане не се начислява.

В случай, че не може да изпълни поръчката, тъй като продуктът не е в наличност, Аrdes.bg ще информира клиента за тази ситуация.

Поръчаната техника ще бъде подобаващо опакована, заедно с придружаващите я документи. Имате възможност да отворите пратката и прегледате техниката, преди да платите на куриера. Трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката, когато получавате пратката. При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера, който трябва да Ви състави протокол за увредена пратка.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Ardes.bg предлага следните начини на разплащане:

 • В БРОЙ

  Платете в брой на каса в най-близкия магазин на Ardes.bg или магазин на наш партньор. Намерете най-близкия магазин тук;

 • С КАРТА

  Платете с дебитна или кредитна карта онлайн или на каса в най-близкия магазин на Ardes.bg или магазин на наш партньор;

 • ЧРЕЗ ePay

  Платете онлайн чрез системата на ePay;

 • С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

  Заплащате поръчаната стока при получаването и от куриер. Ще получите гаранционна карта, касов бон и фактура (по желание);

 • С БАНКОВ ПРЕВОД

  IBAN: BG28UBBS80021009349550, BIC: UBBSBGSF, Обединена Българска банка
  След поръчка ще получите проформа фактура за плащане и след като платите, ние ще изпратим поръчаната стока до желания адрес;

 • НА ИЗПЛАЩАНЕ

  Кандидатствай за стоки на изплащане с ПБ ЛИЧНИ ФИНАНСИ, UniCredit и TbiBank в магазин на Ardes.bg или магазин на наш партньор. Ако желаете, кандидатствайте онлайн, като добавите продукта в кошницата и изберете начин на плащане “На изплащане” и следвате описаната процедура;

 
 
 
 

*Ardes.bg си запазва правото да изиска авансово заплащане на поръчаната стока по банков път, като за това клиентът получава фактура за авансово плащане с посочени банкови сметки. В такива случаи, изпълнението на поръчката започва едва след получване на плащането.