КОНФИГУРИРАЙ СВОЯ

MINING RIG

С КОМПОНЕНТИ ОТ Ardes.bg
Видео карти
Захранвания
Процесори
Дънни платки
Памети
SSD дискове
Кабели и Адаптери
 
Поръчай онлайн или ела в магазините на Ardes.bg:
Магазин Варна
Сливница
Виж още
Магазин София
Мусагеница
Виж още
Магазин Пловдив
Княгиня Мария Луиза
Виж още
Магазин Бургас
Братя Миладинови
Виж още

КАК РАБОТЯТ КОПАЧКИТЕ ЗА КРИПТОВАЛУТИ?

Криптовалутите са дигитални пари, създадени на принципа на криптографията, откъдето идва и името им. Технологията, на която се базира самия bitcoin се нарича Blockchain. Това е софтуер с отворен код, който всеки може да свали на компютъра си и да стартира, и така неговия компютър става „възел” (node) в мрежата на Блокчейн.

Биткойн е наричан „дигиталното злато”, затова по аналогия със златото, създаването му се нарича „копаене” (mining), а хората, които са инсталирали въпросния софтуер на компютрите си– „миньори”.
Процесът на копаене е решаване на сложни математически уравнения, като миньорите решили първи задачата получават за награда дигитални пари.

В софтуера на Bitcoin е заложена трудността на тези изчисления да нараства с времето – същото е и при повечето от останалите блокчейни. Поради тази причина, изискванията към хардуера за крипто актви също се увеличава постоянно.

С времето копачите откриват, че вместо да използват процесора на своя компютър, много по-ефективно е да се използват процесорите на графичните карти. Това е и причината видео картите с висока производителност да са високо ценени от тях.

КАК ДА КОНФИГУРИРАМЕ КОПАЧКИ ЗА КРИПТОВАЛУТИ?

Преди да се спрем на хардуера, важно е да изберем коя или кои криптовалути искаме да копаем. Нека разгледате съставните части на една “машина” за добив (Mining Rig) и нейните характеристики.

Дънната платка е основата на вашия риг. Най-важната характеристика е колко графични карти могат да бъдат монтирани на нея. Препоръчително е да са поне 6, а още по-добре 8 или повече.

Изборът на графична карта е най-ключовото решение за вашата бъдеща копачка, тъй като именно нейния процесор извършва цялата работа по изчисляване на криптографските задачи, с които се извършва самото им добиване.
Процесор не върши тежката работа, затова не е нужно да е със завишени характеристики.

Минимумът памет тук е поне 8 RAM.

Препоръчваме минимум диск с капацитет 120 GB, а от гледна точка на бързината на записа, SSD е доста по-добър вариант от HDD.
Захранването също е ключов елемент от конфигурация. То трябва да работи без прекъсване по 24 часа, 7 дни в денонощието и затова ще ви е необходимо захранване с добри показатели за издържливост.

Ще трябва да решите в каква кутия да сложите цялото това оборудване и да си инсталирате софтуер – т.нар. “майнер” (miner) – който да управлява целия процес.

Това на кратко са съветите ни за компонентите, необходими за създаването на крипто пари.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ARDES?

Защото при нас ще получите качествени продукти, придружени с гаранционен период и коректно обслужване. Даваме ви възможност да върнете продуктите до 14 дни от датата на покупка за да сте спокойни, че сте взели правилното решение.

Информацията в тази област е много динамична и е напълно възможно, когато четете този текст вече да има по-актуални данни. Затова при интерес ви препоръчваме да се допитате до нашите специалисти за актуална информация по темата. Винаги може да разчитате на нашите квалифицирани консултанти за съвети при покупка.

 
© Copyright 2022 Ardes.bg All Rights Reserved!