Unique selling proposition banner

Как да съхраним най-дълго живота на батерията.

Нова батерия

Направете един пълен цикъл на разреждане, след което цикъл на пълно зареждане на новата батерия! Пълните възможности на Вашата батерия ще се проявят след няколко цикъла заряд разряд.

Живот на батерията

Животът на батерията на Вашия преносим компютър зависи от много фактори, в това число от свързаните към него периферни устройства и програмите, които използвате. За целта е необходимо веднъж на 10 дни или на всеки 20 частични разряда на батерията да се прави пълен цикъл на разряд (преносимият компютър да работи на батерия, докато батерията достигне 5-10% от капацитета си).

Зареждането на батерията може да става по време на работа, както и при изключен компютър. Батерията е заредена когато индикацията премине от оранжево в зелено. Ако индикацията свети оранжево и зелено, това е знак, че имате някакъв проблем с батерията. В този случай трябва да се обърнете към Вашия сервиз.

През зимния сезон, когато компютъра се внася от студено на топло е необходимо да се изчака известно време, за да се темперира компютъра. В случай, че Ви се налага да започнете работа веднага е желателно да включите захранването в ел. мрежа.

Когато приключите работата с преносимия компютър и го изключите по стандартния начин “Start” – “Turn Off Computer” – “Turn Off”, препоръчително е да разкачите всякакъв тип периферия (мишка, клавиатура, принтер, мрежа и др.), ако има свързани такива към Вашия компютър и накрая захранването от ел. мрежа.

Следвайки тези няколко съвета за правилна експлоатация Вие удължавате живота на батерията и безпроблемната работа на Вашия преносим компютър.