Unique selling proposition banner

Какво представлявят Ardes индексите за смартфони и таблети?

 • Целта на Ardes индексите за смартфони и таблети е да улесним избора на най-подходящия за Вас телефон.
 • Всеки иска да получи най-доброто за цената, която ще плати, но не винаги може да прецени дали изборът, който е направил е най-подходящ за неговите нужди.
 
Индексите?
 

Към описанието на всеки предлаган от нас смартфон и таблет ще намерите три индекса – на процесора, на видео ускорителя (Видео карта) и производителност при сърфиране.

ИНДЕКСИ
 
 
 • Индексът на ПРОЦЕСОРА

  представлява процентно съотношение на производителността на процесора на съответния модел смартфон / таблет спрямо еталонна производителност, която се предлага от процесорите от най-висoкия клас – към момента това е двуядреният процесор 1.2 GHz Cortex-A9 с Exynos чипсет. Едно подобно сравнение е изключетелно важно, тъй като от мощността на процесора до голяма степен се определя работоспособността на телефона. Колкото по-висока е стойността на индекса, толкова по-висока е мoщността на модела, т. е. толкова по-бързо ще работи вашия смартфон / таблет . Възможно е за някои от най-новите модели телефони този индекс да надхвърли 100.

 • Индексът на ВИДЕО КАРТАТА

  се изчислява като производителността на конкретния видео ускорител се отнасе към еталонна производителност с максимална стойност на този показател към момента. Колкото по-висок е този показател, толкова по-качествено и бързо ще се генерират и обработват 3D графики, изображения с висока резолюция, HD филми, видеоигри и т.н.Възможно е за някои от най-новите модели телефони този индекс да надхвърли 100.

 • Индексът на СЪРФИРАНЕ

  е нов индекс въведен специално за мобилните телефони предлагани в нашия онлайн магазин. Производителността отново е сравнена спрямо еталонен модела към момента. Възможно е за някои от най-новите модели телефони този индекс да надхвърли 100.

 

*При всички тествани модели телефони сме използвали инсталирания по подразбиране браузър.

Не гарантираме 100% точност на резултатите, тъй като от голямо значение за бързодействието на телефона са версията на операционната система, разделителната способност на екрана, инсталирания софтуер и др.

Индексите са получени на база резултати от следните тестове: Quadrant, BenchmarkPI, Linpack, Nenamark2, Sunspider и Browsermark. Всички тестове са направени на устройства с инсталираната по подразбиране операционна система.